Castraveti in otet

de Constelatialeu in Muraturi, 24 Oct 2013 | 7300 vizualizari

 

Anul asta n-am reusit sa fac mare lucru in ceea ce priveste acriturile,din motive de renovare si uite asa m-am trezit ca sunt prea scumpe sa mai pun.Si totusi niste castraveti m-am indurat si am prestat...Iar vorbesc mult si aiurea....

 

INGREDIENTE

  • castraveti cca 8 kg.
  • morcov
  • ceapa
  • boabe de mustar
  • otet sare
  • zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii ii spalam de impuritati.Curatam morcovul si ceapa si le feliem.Pregatim borcanele ( 800 g) ,pe fundul borcanelor punem cate 4-5 feliute de morcov si ceapa,boabe de mustar,asezam castravetii,apoi adaugam 1 lingurita de sare si una de zahar,turnam 100 ml otet si umplem cu apa.Stangem bine capacele la borcane le asezam intr-o cratita in care punem apa,cat sa depaseasca mai mult de jumatate borcanul si punem la fiert,pana isi schimba culoarea.

Scoatem borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi cand le depozitam in camara.

Mi-au iesit 20 borcane de 800 g.

TIPS-URI

1

in fiecare borcan am pus si o rondea de ardei rosu usturat...

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bunica 1

24.10.2013, 20:56

I-am vazut putin galbeni

Constelatialeu 1

24.10.2013, 21:37

Pai asa se fac dupa ce-i fierb,cu alte cuvinte sunt buni de mancat...

Krystyan Trendy 1

27.10.2013, 19:53

imi plac foarte mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet