Castraveti in saramura

de mihaelar63 in Muraturi, 2 Oct 2014 | 8000 vizualizari

 

Mi-am propus ca in acest an sa pun castravetii la conservat in mai multe moduri pentru a face diferenta . Concluziile le voi trage doar dupa ce voi gusta din fiecare .O reteta simpla de tot dupa care puneau bunicile noastre castravetii pe iarna .

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 1 legatura hrean
  • 1 morcov
  • 2 ardei iuti
  • cateva crengute de cimbru verde
  • marar tulpini -optional
  • sare mare neiodata pentru muraturi .
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in saramura:

Castravetii se spala bine.

Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .

Se prepara o saramura , cate o lingura de sare / litru de apa .Infierbantati ca sarea sa se dizolve .

Opariti castravetii in saramura fierbinte si lasati sa se odihneasca cateva ore .

Scurgeti saramura si repetati operatiunea de oparire cu saramura proaspata .

Curatati hreanul si morcovul ,taiatile fasii/ rondele . Spalti legumele , ardeiul iute si cimbrul .Feliati ardeiul iute .

Claditi in borcane curate castravetii scursi de lichid , printre ei punand , hrean , morcovi , ardei iute si cimbru .

Adugati saramura calda [ aceiasi formula de 1 lingura sare la litrul de apa ].

Infiletati puternic capacele sterilizate prin fierbere .

TIPS-URI

1

Curatati castravetii taind capetele foarte usor , se imbiba mai usor cu saramura si se elimina eventualele capete amarui .

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in saramura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi taranesti