Castraveti murati in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 7114 vizualizari

 

Este reteta mea preferata de muraturi. Castravetii raman foarte crocanti pana toamna urmatoare, chiar daca eu nu ii tin in beci.

 

INGREDIENTE

  • am folosit doar borcane de 800
  • 1 kg castraveti
  • 2 morcovi medii
  • 2 buc telina medie radacina si frunze
  • hrean se pune la un borcan de 800 g 4 -5 betisoare
  • boabe de mustar(varf de lingurita /borcan), piper boabe(4-5 boabe/borcan), foi de dafin (am pus 1/4 de frunza / borcan ), marar uscat (2 firicele mici/borcan)
  • sare neiodata, grunjoasa 1 lingura rasa la 1 l de apa
  • otet: la 1 l de apa se pune 100 ml otet
  • zahar: la 100 ml otet se pune (dupa gust) 1 lingura rasa de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati in otet:

Se spala castravetii si se lasa in apa rece cu sare. Intre timp se curata zarzavatul si hreanul, se taie juliene sau felii.

Se aseaza in borcan bucatele de zarzavat, hrean si restul de  condimente sus enumerate, dupa care se aseaza castravetii in borcane sterilizate.

Se masoara intr-un borcan cata apa intra peste castraveti (nu trebuie umplut pana sus), masuram cantitatea, dupa care numaram cate borcane umplute avem si inmultim cantitatea de apa obtinuta. Punem la fiert apa cu otet, zahar si sare.

Dupa ce a dat in clocot turnam peste castraveti lichidul (punem obligatoriu un cutit din inox sub borcan!) si deasupra aruncam ce ne-a mai ramas din zarzavat, hrean, frunza de telina.

A doua zi seara se repeta fierberea lichidului. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se inchid cu capac ermetic.

TIPS-URI

1

gustati lichidul inainte, puteti sa mai adaugati zahar in caz de vi se pare prea acru.

2

sa tineti cont ca se mai acresc castravetii

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (18)

Rocsi 1

05.05.2015, 20:24

MOKUSKA 1

06.05.2015, 10:05

Multumesc dragilor

mirela0911 1

06.05.2015, 15:01

Castravetii ne plac cel mai mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati cu ceapa si morcovi