Gogosari umpluti cu varza

de Merisor in Muraturi, 23 Oct 2017 | 23684 vizualizari

 

Nu mai făcusem de mult gogoșari umpluți cu varză, iar anul acesta am zis sa nu-i mai ratez, că tare mult ii plac lui Adi, mai ales ca rețeta o am de la mama soacră. ;)
 
Și mie îmi plac mult, iarna, mai ales cu un strop de maioneză deasupra. Daaaa, sunt tare buni cu maioneza, dar și fară, alături de orice friptură sau alte mâncăruri cu carne.

 

INGREDIENTE

  • Pentru un borcan de 4 l:
  • 10 gogoșari (2 kg)
  • 1 kg varză albă
  • 1 kg varză roșie
  • 4 morcovi(300 g)
  • 1 rădăcină țelină + frunzele
  • 1 conopidă mică
  • puțin hrean
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru soluția lichidă:
  • 500 ml oțet
  • 1 l apă
  • 2 linguri sare de murături(cam 50 g)
  • 1 plic condimente pentru murături
  • 2-3 foi de dafin
  • 100 g zahăr
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza:

Spălăm gogoșarii și cu ajutorul unui cuțit cu vârf ascuțit, decupăm câte un căpăcel, exact pe lângă cotoare.

Îndepărtăm cu grijă cotoarele, răzuim nervurile cu ajutorul unei lingurițe și îi scuturăm bine de semințe.

Varza o tocăm fideluță si o punem într-un vas încăpător, apoi presărăm sare peste ea și o amestecăm bine.

Morcovii și țelina, se dau pe răzătoarea mare, se adaugă peste varză și se amestecă.

Lăsăm salata să se odihnească 10-15 minute, apoi o scurgem ușor de zeama lăsată și umplem cu ea gogoșarii.

Așezăm la baza borcanului frunze de țelină și câteva rondele de hrean, apoi începem să așezăm gogoșarii umpluți cu varză, presându-i ușor să încapă bine.

Printre gogoșarii umpluți cu varză, vom adăuga buchețele de conopidă și frunze de țelină, precum și mici rondele de hrean.

Într-un vas, fierbem oțetul cu apa, sarea, zahărul și condimentele, pentru câteva clocote, până se topește zahărul și sarea.

Așezăm sub fundul borcanului lama unui cuțit și turnăm peste gogoșari, compoziția lichidă, fierbinte și trecută prin strecurătoare. Sunt prea multe semințe și s-ar împrăștia prin salata de varză și nu știu dacă le-am agrea.

Imediat înfiletăm capacul și agităm bine borcanul, învârtindu-l pe masă, pentru a pătrunde compoziția lichidă prin toți gogoșari.

Dacă este cazul, desfacem capacul și completăm cu lichid.

Învelim borcanul cu o pătură și îl lăsăm acolo până se răcește, apoi îl putem trece în cămară.

Dacă se dorește o soluție mai acră, se reduce cantitatea de zahăr, dar având în vedere proporția oțet/apă, nu iese prea dulce nici compoziția mea.

 

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

RuxyRux 1

06.11.2017, 22:27

Ce buni arata....n-am mai mancat de ani....faceam si eu cu mult timp in urma...muraturi delicioase de toamna!

Merisor 1

06.11.2017, 22:44

Mulțumesc frumos, Rux! Sunt preferații lui Adi, așa că îi fac an de an, chiar și în cantitate mică

RuxyRux 1

25.01.2018, 21:31

Eu anul asta nu am pus...si-mi pare tare rau....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet