Cataif cu frisca

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Apr 2012 | 27655 vizualizari

 

In copilarie era prajitura mea preferata. Am vazut-o la Cris (panacris) si am executat-o. Foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • fidea
  • unt
  • zahar tos
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cataif cu frisca:

Se unge o tava cu unt din abundenta.

Se intinde fideaua intr-un strat mai gros ca sa formeze o foaie. (prima greseala a mea ca l-am pus cam subtire)

Se pune tava in cuptorul preancalzit pentru 10 minute, pana se rumeneste putin fideaua.

Intre timp facem un sirop din 250 ml apa, 200g zahar, 3 plicuri zahar vanilat si esenta de vanilie. ( aici cred ca am exagerat cu zaharul)

Se toarna siropul fierbinte peste fidea si se mai lasa in cuptor 25-30 minute pana se absoarbe tot siropul. ( aici cred ca trebuia sa las mai mult in cuptor)

Foaia se lasa sa se raceasca in tava.

A doua foaie se face la fel iar la sfarsit se taie patrate cat o portie pentru a se taia frumos la servire.

Cand sunt reci su umplu cu frisca batuta tare.

Eu am patit-o, din caza greselilor si grabei nu s-a desprins foaia din tava decat foarte greu si neestetic. A ramas fideaua intr-o miere foarte groasa si se intindea cand o ridicai. Desi nu trebuia sa fie asa, la gust a fost o nebunie.

Asa ca nu am mai facut inca una, am taiat-o in doua pe cea facuta si am facut un cataif mai mic.

Se lasa la frigider cel putin o ora.

Desi aspectul nu este perfect a iesit foarte buna.

Pofta Buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cataif cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cataif cu frisca