Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor

de reisnaor_2006 in Porc, 10 Dec 2015 | 6827 vizualizari

 

 O masa satioasa la ceas de seara.
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr ceafa de porc
  • 50 ml ulei de masline
  • 350 g ciuperci
  • 400 g cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru macerat:
  • sare
  • piper
  • 2 ling.ulei de masline
  • cimbru uscat
  • 1 catel de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor:

      Se taie ceafa bucati potrivite. Intr-un castron punem feliile de ceafa,amestecam condimentele, cu exceptia vinului si ungem fiecare bucata de ceafa. Lasam la frigider 30 de minute.Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem felii nu prea groase. Curatati ceapa si taiati-o rondele.

       Intr-un vas de yena asezam un rand de cartofi, peste punem ciupercile si ceapa si deasupra asezam bucatile de ceafa.Turnati uleiul de masline si puneti vasul la cuptor pentru 45 – 60 minute timp in care intoarcem carnea din cand in cand, de pe o parte pe alta. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cu 15 minute inainte de a fi gata, turnati si vinul, pentru un plus de savoare.

2

Cartofii nu ii taiati prea grosi pentru ca riscati sa nu se faca.

3

Puteti adauga la ceafa ce garnitura doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc pe pat de legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Banuti cu seminte si curmale