Ceafa de vitel cu vin si rosii

de Oana in Vita, 26 Noi 2009 | 28061 vizualizari

 

O friptura cu sos, aromata, delicioasa, frageda!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel
  • o ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • un pumn rosii cherry
  • un morcov
  • un pahar suc de rosii
  • 150 ml vin rosu
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • ceapa uscata
  • cimbru
  • busuioc
  • praf de usturoi
  • boia dulce
  • foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de vitel cu vin si rosii:

Carnea de vitel se curata de pielite si se spala. Eu am avut ceafa de vitel de lapte, dar merge si pulpa sau rasol alb. Se aseaza apoi intr-un vas de iena, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune apa cat sa acopere carnea. Se acopera vasul si se pune la cuptor 30 de minute, la foc mare.

Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoarea mica, ceapa se taie pe jumatate si apoi rondele fine, usturoiul se taie rondele sau se piseaza. Se adauga toate peste carne si se pune iar vasul la cuptor, de data asta la foc mediu, inca 30 de minute. Dupa o ora carnea ar trebui sa fie moale, daca nu este, o mai lasati pana se fragezeste bine.

Se adauga apoi vinul si sucul de rosii si se mai lasa 15 minute in cuptor, apoi se pun rosioarele spalate si se mai lasa 5 minute.

Noi am mancat cu garnitura de orez fiert, in care am pus un cubulet de unt si l-am lasat apoi cu capac sa se umfle. Se presara cu patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Se poate folosi si vin alb, in functie de gust sau de care aveti si puteti pune mai mult, 200-250 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de vitel cu vin si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

26.11.2009, 23:16

Ancuta, data viitoare

liana_geicu 1

26.11.2009, 23:39

Oana, mai ai o portie mica si pentru mine, ca tare bine mai arata fripturica ta in sos de rosii!

Oana 1

27.11.2009, 19:40

Lia, data viitoare si pentru tine pastrez o portie generoasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita in sos italian