Ceapa umpluta

de nadina73 in Jamie Oliver, 3 Noi 2010 | 10188 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cand am vazut retetea la Julie(flori),asa ca am pus in practica ,inspiratia a fost de aici http://bucataras.ro/retete/9641/ceapa-umplutacele-mai-bune-cepe-umplute-din-lume.html

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe foarte mari
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de smantana
  • 5 linguri de emmentaler
  • 5 felii de jamon(sunca sau bacon)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de unt
  • crengute de rozmarin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta:

Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa fie 6 ,dar una s-a rupt)

Ceapa scoasa se toaca marunt cu usutroiul si se calesc in 2 linguri de unt sau ulei dupa care se pune sare,piper,smantana si cascavalul,iar cu aceasta compozitie delicioasa se umplu cepele.

Cepele se infasoara in feliute de jamon( sunca ,bacon) si se umplu. Se presara cu cimbru sau rozmarin (eu nu am avut, asa ca  nu am pus).

Se pun cepele intr-un vas cu 1 lingura de unt sau ulei  si se da tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Vorba lui Flori "putin spus ......delicios".........super super bune

TIPS-URI

1

Jamie are mare dreptate cand zice ca este o reteta uimitoare si miraculoasa,chiar merita sa o incercati

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta(Cele mai bune cepe umplute din lume)