Chec alb cu lamaie

de MotanLaOale in Prajituri, 5 Ian 2017 | 13194 vizualizari

 

"Furat" de la Laura. Foarte bun.
"Bunatati pentru colindatori"

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri de faina
  • 6 linguri ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec alb cu lamaie:

Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa.

Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza.

Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se toarna compozitia in tava.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 30-35 minute.

Se face proba cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

In reteta originala era si o lingura de seminte de mac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec alb cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec din albusuri (2)