Chec cu glazura de ciocolata si nuci

de ionix in Prajituri, 5 Ian 2010 | 6610 vizualizari

 

reteta o am de la soacra mea :D

 

INGREDIENTE

  • 400 g unt (2 pachete)
  • 10 oua
  • 2 cani cu zahar
  • 2 cani cu faina
  • o lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri cacao
Pentru glazura:
  • 50 g unt
  • 50 ciocolata amaruie
  • 100 g nuca
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata si nuci:

 

Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza.

Albusurile se bat spume cu un praf de sare.

In compozitia de galbenus cu un se pune treptat faina alternant cu albusul batut spuma.

Se amesteca de jos in sus. La sfarsit se pun 2 plicuri cu zahar vanilat, lamaia rasa si zeama de la lamaie.

In doua forme de chec se pune  hartie de copt.

Din cantitatea aluatului de chec se pune o jumatate de cana de-o parte si se amesteca cu cacaoa.

Restul de cantitate se imparte in doua si se toarna in formele de chec.

Pe mijlocul aluatului turnat in formele de chec se toarna , de la un capat al altuluia al formei, aluatul amestecat cu cacao.

Se la cuptor, care a fost incalzit in prealabil, la foc mic circa o ora.

Inainte de a fi scos din cuptor checul se incearca cu scobitoarea, daca pe scobitoare ramane aluat lipicios inseamna ca nu este inca gata. 

Scoatem in momentul in care pe scobitoare nu ramane niciun pic de aluat.

 

Glazura:

Intr-o cratita se pune la topit ciocolata cu untul. 

In momentul in care s-a topit de ia de pe foc si se pun nucile pisate.

Compozitia se toarna calda peste chec.

 

Eu am facut un chec cu glazura si unul fara.

Checul simplu se pudreaza cu zahar vanilat.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cu aceeasi cana in care cantariti zaharul trebuie sa cantariti si faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

ANCA 1

05.01.2010, 18:05

vreau si eu o felie!!

ionix 1

05.01.2010, 18:08

cu mare placere... nu-mi ies mie foarte aspectuase dar sunt foarte bune checurile astea... ti se topesc in gura...

nadina73 1

04.10.2010, 01:27

cred si eu ca e bunsuper 5 f si la favo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu unt, reteta unui desert delicios