Chec cu iaurt si scortisoara

de Corinuta in Prajituri, 24 Noi 2010 | 8890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g iaurt
  • 3 oua
  • 40 g unt
  • 200 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu iaurt si scortisoara:

Se bat ouale cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Se adauga iaurtul si untul moale si se amesteca bine. Ingredientele uscate se amesteca separat intr-un bol, apoi se adauga incet la cele umede si se incorporeaza usor sa ramana compozitia cat mai aerata. 

Fulgii de ciocolata se pun ultimii. Se toarna aluatul intr-o tava de chec unsa cu unt/ulei si pudrata cu faina si se coace 40-50 de minute la foc potrivit.

Dupa ce s-a racit se poate pudra cu zahar, dar merge si mai bine cu putina miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu iaurt si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura paradis ( varianta mea)