Chec cu lamaie

de Ligia Bxl in Prajituri, 21 Noi 2013 | 12510 vizualizari

 

Acest chec il cautam de mult,cumparam foarte des din magazin,cred ca este si in Romania la LIDL,si am dat de el pe blogul lui Bernard (La cuisine de Bernard),oricum este de 1000 de ori mai bun si mai sanatos ca cel din magazin :) Nu stiu de ce glazura nu mi-a iesti ca a lui,a mea e incolora,dar gustul cred ca e acelasi,acrisor :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 120 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie (bio)
  • 4 oua mici(el a pus 3 mari)
  • 80 g zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • Pentru glazura
  • 25 g zeama de lamaie
  • 130 g zahar pudra
  • felii de lime
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Se incinge cuptorul la 170°C.

Se topeste untul la microunde.

Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie.

Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar.

Se adauga ouale,faina si praful de copt iar la final zeama de lamaie.

Se toarna compozitia intr-o forma de chec unsa si tapetata cu hartie de copt,forma trebuie sa fie mai mica cam de cca. 160x80 mm.

Se da la cuptor 30-40 minute,la final se face testul cu scobitoarea.

Dupa coacere se scoate din tava pe un gril,se ia hartia si se acopera imediat cu o folie alimentara pentru a-si pastra umiditatea, asa ramane moale blatul.

Se tine in folie pana se raceste si in acest timp se face glazura,amestecand zaharul pudra cu zeama de lamaie.

Se desface checul de folie si se orneaza cu felii de lime (sau cu ce doriti).

Se toarna glazura pe deasupra (atentie! sub grill se pune o farfurie ptr a recupera glazura care curge in ea)

Se toarna cu o lingura pana nu mai ramane deloc si se niveleaza cu o spatula.

Se introduce din nou checul la cuptor la 100°C pentru 8 minute ca sa se usuce glazura.

Se da la rece.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti o forma mai mare,adaugati mai multe ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

diaconta 1

25.11.2013, 18:53

Fix pe gustul meu

Ligia Bxl 1

25.11.2013, 22:02

ma bucur Diaconta

ArianaBala 1

22.10.2015, 11:34

Am facut reteta asta de de peste 10 ori, doar ca noi il preferam fara glazura. E una din favoritele noastre. Multumim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu lamaie si ciocolata