Chec cu mac

de La Ancuta in Prajituri, 7 Feb 2017 | 3390 vizualizari

 

Cand alor mei le este pofta de ceva dulce, apelez rapid la cate o reteta de chec. Este fix pe gustul nostru si se prepara foarte repede. La final, toata lumea este fericita.

De data aceasta, am ales un chec cu inima de mac, pufos si usor umed, exact asa cum ne place. Dimineata imi ramane doar sa pregatesc cafeaua, iar pentru cei mici, o cana cu lapte caldut si ziua poate sa inceapa :).

 

INGREDIENTE

  • Pasta de mac:
  • 50 g mac
  • 15 g zahar
  • 15 g pesmet
  • 75 g apa clocotita
  • Aluat:
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • 60 ml lapte
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte.

Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, amestecand pana se incorporeaza. La final, adaugam laptele.

O treime din aluat o amestecam cu pasta de mac.

In tava de chec, tapetata cu hartie de copt, punem aluatul alb si facem un sant pe mijloc, cu dosul unei linguri. In acest santulet, adaugam aluatul in care am incorporat pasta de mac.

Dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~60 de minute. Dupa 15 minute, scoatem tava si cu un cutit ascutit, taiem checul pe toata lungimea, la ~1 cm adancime. Dam apoi tava la cuptor pentru restul timpului ramas.

Dupa ce s-a copt, scoatem checul si il lasam la racit pe un gratar de bucatarie, apoi il pudram cu zahar si il putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Aletta 1

08.02.2017, 13:54

foarte bun cu mac

miki_a 1

09.02.2017, 13:49

Recunosc că nu prea mă dau în vânt după mac, dar checul tău arată de milioane !

Gherca Daniela 1

10.02.2017, 18:02

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec "spate de caprioara"