Chec cu mere, nuci si stafide

de ela in Dulciuri, 4 Apr 2010 | 9299 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr mere curatate de coaja si de casta samburilor si taiate felii subtiri,
  • 1/2 lamaie,suc si coaja rasa,
  • 4linguri coniac,
  • 100gr stafide,
  • 100gr nuca taiata bucatele,
  • o lingurita scortisoara,
  • 200gr unt la temperatura camerei,
  • 150gr zahar,
  • 3oua,
  • 300gr faina,
  • 2plicuri praf de copt,
  • 75gr gem de caise incalzit,
  • nuci pt decorat,
  • 2linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere, nuci si stafide:

Incingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja de lamaie,5minute,pana ce se omogenizeaza,Adaugati ouale si bateti din nou pana se amesteca totul bine.Puneti amestecul de mere peste compozitie si cerneti deasupra faina si praful de copt,amestecati bine cu o lingura.Ungeti o tava de chec potrivita cu ulei si tapetati cu faina si puneti cu o lingura compozitia in tava,nivelati apoi.

Coaceti la cuptor o ora la foc potrivit apoi scoateti tava si lasati cateva minute,apoi rasturnati checul pe un platouIncalziti gemul,dati-l prin sita si intindeti-l deasupra checului si decorati cu nuci.Amestecati zaharul pudra cu sucul ramas si stropiti deasupra.Lasati sa se raceasca bine apoi taiati felii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere, nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

ela 1

05.04.2010, 02:38

Adevarat a inviat,Nadina

Rocsi 1

05.04.2010, 13:09

cred k e bun checul asta cu mere

nadina73 1

21.04.2010, 23:36

mai arata foarte bine dar fara furuclite nu ,si chiar e buna de fapt tot ce e cu nuca e foarte bun asa ca 5 ela ............furcisi daca vrei is o feliuta pt mine

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca si frisca