Chec cu ness

de ionix in Prajituri, 21 Mar 2012 | 5729 vizualizari

 

o combinație între checurile cunoscute... a ieșit ceva bunicel... nu cereți! e vechi rău! :D:D

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt moale
  • 500 ml lapte
  • 3 ouă
  • circa 200 g zahăr tos
  • circa 700 g făină(cantitatea poate diferi în funcție de cum va absorbi compoziția)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 plicuri cu zahăr vanilat
  • 6-7 nuci
  • 1 praf de copt
  • o lingură cu ness
  • 2 lingurițe cu cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ness:

Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja de lămâie. Separat vom bate albușurile spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile se adaugă în restul compoziției, amestecând de jos în sus.

Din compoziția de chec vom pune o cană de-o parte în care vom pune: ness-ul și lingurițele de cacao. Ungem tava cu unt, tapetăm cu făină tava și turnăm compoziția de chec. în mijloc vom turna amestecul de ness cu cacao și vom întinde ușor cu o furculiță. Punem și câteva bucăți de nucă.

Se bagă în cuptorul preîncălzit, timp de 30 de minute la foc mediu (faceți testul cu scobitoarea înainte de a scoate checul din cuptor)  

Simplu și gustos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si glazura fondant