Chec cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 15 Ian 2014 | 15593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 200 ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri de zahar vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca:

Se separa albusele de galbenusuri

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, zaharul adaugat treptat si zaharul vanilat

Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt

Se adauga galbenusurile in spuma tare si se amesteca cu o lingura de sus in jos

Se adauga faina treptat, amestecand la fel de sus in jos pentru a nu se lasa spuma

Se adauga treptat nuca macinata, continuand acelasi procedeu

La final se adauga uleiul si amestecam ca mai sus pana se incorporeaza tot uleiul

Tapetam 2 forme pentru chec cu hartie de copt

Impartim compozitia obtinuta mai sus in cele doua forme

Dam la cuptor pentru 30-35 minute

TIPS-URI

1

nuca macinata poate fi inlocuita cu fructe confiate

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca, inspirat de la Motan