Chec cu nuca si stafide

de Georgiana78 in Prajituri, 31 Ian 2013 | 8394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ceasca ulei (ceasca de 200ml)
  • 1 ceasca apa rece
  • 1 ceasca zahar
  • 1,5 lingura otet
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta vanilie
  • 2 cesti faina
  • 1 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • nuca si stafide dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuca si stafide:

- se bate uleiul cu zaharul, se adauga otetul, apa, esentele si sarea si se omogenizeaza totul

- se adauga faina amestecata cu praful si bicarbonatul si se amesteca bine

- 2/3 din compozitie se da deoparte iar in 1/3 ramasa se incorporeaza cacaua

- se unge tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina

- se incinge cuptorul la 180 grade

- se aseaza in tava cu lingura in lungime aluat alb si negru, se presara nuca si stafide, iar aluat alb si negru si tot asa pana se termina compozitiile.

- se introduce tava la cuptor pentru 40-45 minute.

Asta e tot!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Bunica 1

31.01.2013, 20:52

ana

lia maria 1

01.02.2013, 12:23

tare bine arata si cat o fi de bun

Georgiana78 1

01.02.2013, 18:26

Lia, iti multumesc si da este foarte bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao (de post)