Chec marmorat

de babi5 in Prajituri, 14 Ian 2014 | 3956 vizualizari

 

Anuntandu-se niscaiva musafiri am facut ce se poate face mai repede si sa fie si aspectuos. Iarasi am apelat la reteta Jamilei pentru care ii multumesc, e bun tare. Nu am respectat reteta intru totul, am facut mici modificari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 fiola esenta lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 virf cutit sare
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat:

Am separat ouale, apoi am adaugat putina sare la albusuri si am inceput sa le mixez bine. Cand albusurile sunt bine batute se adauga zaharul treptat, zaharul vaniliat si esenta de lamaie. Apoi adaugam uleiul la galbenusuri si se mixeaza si ele bine. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, apoi cu o paleta incorporam faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca cu spatula de jos in sus pana se incorporeaza faina.

Intr-o tava de chec unsa si tapetata cu faina se toarna trei sferturi din compozitia obtinuta. In celalalt sfert de compozitie se adauga lingura de cacao pe care am omogenizat-o cu o lingura de apa sa nu faca cocoloase, apoi turnam si compozitia cu cacao peste cealalata compozitie din tava. Introducem tava in cuptorul in prealabil incins la 180 grade.

Cand checul trece testul cu scobitoarea este gata. Lasam sa se raceasca apoi feliem.

Bun si gustos. Pofta sa aveti!

TIPS-URI

1

Este un dulce bun linga o cafea sau o ceasca cu ceai

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao