Chec marmorat cu branzica fina

de Bia27 in Prajituri, 13 Mar 2013 | 3900 vizualizari

 

Ieri pofteam la ceva dulce cu branzica de vaci.Initial am vrut sa fac niste branzoici,dar m-am lasat pagubasa,din cauza timpului mai mare de preparare,asa ca,am pus la cale acest chec ,care sper sa fie si pe placul vostru.Alor mei le-a placut tare mult prajiturica!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 8 linguri faina
  • 7 linguri de zahar tos
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 200 g branzica de vaci fina
  • 5 linguri ulei
  • 1 praf sare
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • esenta de rom
  • 1-2 linguri cacao (in functie de cat de colorat vreti sa fie aluatul)
  • coaja rasa de lamaie si portocale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec marmorat cu branzica fina:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare, lasand deoparte galbenusurile. Adaugam cel 7 linguri de zahar treptat si mixam pana se intareste bezeaua. Separat frecam 4 galbenusuri (1 galbenus il pastram pt crema de branza) cu 2 pliculete de zahar vanilinat, esenta de rom si cele 5 linguri de ulei, iar amestecul rezultat il turnam peste bezeaua de albusuri, amestecand usor. Acum vine si randul fainii, pe care o incorporam treptat, mixand usor.

Separat mixam branzica cu galbenusul de ou ramas, 1 pliculet de zahar vanilinat, cele 2 linguri de zahar pudra si coaja rasa de portocale si lamaie, pana devine cremoasa compozitia.

Ungem o forma de chec cu margarina si o tapetam cu faina, turnam cam 3 parti din aluat, iar partea ramasa o amestecam cu cacaoa, dupa care o turnam si pe aceasta peste aluatul din forma de chec. Din loc in loc punem cu lingura crema de branza, apoi cu o furculita tragem usor pt a omogeniza putin branzica cu aluatul. Dam la cuptor (cuptorul preincalzit) checul la foc mediu pt aprox 45 minute, facem testul scobitorii. Cand este copt, oprim focul si mai lasam checul cu usa cuptorului intredeschisa pt a se raci treptat.

Se taie felii si se serveste cu multa voie buna!

Enjoy!!

TIPS-URI

1

Dupa coacere, checul il lasam vreo 15 minute cu usa cuptorului intredeschis pt a se raci treptat si pt a evita sa se lase pe mijloc.

2

Eu nu am pus praf de copt, am uitat de el :)),insa a crescut suprinzator de frumos, dupa cum vedeti si in poza, dar daca il doriti si mai inalt puteti amesteca in faina, o lingurita de praf de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec marmorat cu branzica fina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini checuri cu crema de branza