Chec pufos cu visine

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 25 Iun 2011 | 5425 vizualizari

 

Asteptam de foarte mult timp sa simt gustul visinelor,,, nu stiu de ce pentru ca nu eram innebunita dupa ele si nici pofticioasa nu sunt de fel,,, insa astazi m-am trezit cu o pofta nebuna, astfel ca nu am stat pe ganduri si am pregatit repede un chec exact asa cum ii place scumpului meu sot! Asta ca pretext ca l-am facut special pentru el :))

Va spun sincer ca e o nebunie si are un gust absolut divin!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg visine (curatate de codite si samburi)
  • 4 oua,
  • un praf de sare,
  • 2 cesti cu zahar
  • 6 cesti cu faina
  • 1 ceasca cu ulei
  • esente de vanilie
  • 2 cesti cu lapte
  • 1 pliculet cu praf de copt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu visine:

Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul pana cand acesta din urma s-a topit complet si s-a format o spuma tare. Am adaugat  apoi cele 2 cesti de ulei,  laptele si esentele, iar la sfarsit praful de copt si faina - cernuta. Am omogenizat compozitia si am turnat-o in doua tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt  dupa care am adaugat in fiecare  dintre ele visinele pudrate cu faina (pentru a nu aluneca pe fundul tavii). Cu 10 minute inainte de a il scaote din cuptor presaram granule de zahar pentru o caramelizare uniforma. Timpul necesar coacerii este de aproximativ 2 ore, insa e indicat sa verificati cu ajutorul unei scobitori, din loc in loc, checul.  Daca scobitoarea ramane curata atunci checul este copt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciambellone marmorizzato