Chec pufos simplu

de MotanLaOale in Prajituri, 17 Aug 2016 | 6111 vizualizari

 

Cel mai pufos chec care l-am mancat. De cand l-am facut, inspirat de Gabytza, numai din  asta trebuie sa fac baiatului.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 80g faina
  • 60ml lapte
  • 50ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 125g zahar (50g+75g)
  • 8g amidon alimentar
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos simplu:

Se separa ouale.

Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare.

Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si amidonul si se mixeaza pana se topeste zaharul.

Se pune peste galbenusuri si se omogenizeaza usor cu o spatula de jos in sus.

Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Se introduce in cuptorul preincalzit la foc mic pentru 45-50 minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se scoate din forma si se lasa la racit complet.

Se poate presara cu zahar pudra.

Se feliaza si se serveste.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune