Chec Zebra cu budinca - Dukan

de LadyCrs in Prajituri, 19 Mai 2013 | 5432 vizualizari

 

Am combinat din reteta de chec cu budinca...si a rezultat aceasta prajiturica. Imi place foarte mult cum iese acest blat...si in curand voi realiza un tort din el. Sa vedem ce va iesi :)

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri lapte praf partial degresat
  • 3 linguri gluten de grau
  • 2 linguri amidon
  • 4 oua
  • o lingura iaurt degresat
  • 3 linguri lapte degresat
  • un plic praf de copt
  • o mana de fructe goji
  • esenta de vanilie, de portocale
  • 2 linguri cacao
  • indulcitor dupa gust ( 2 linguri am pus eu )
  • un plic praf de budinca (l-am cumparat de la raionul de produse bio+ 2-3 linguri indulcitor)
  • 500 ml lapte degresat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec Zebra cu budinca - Dukan:

Amestecam amidonul, laptele praf, glutenul, praful de copt, esentele, indulcitorul. Adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul si cele 3 linguri de lapte si amestecam; albusurile le batem spuma cu un praf de sare dupa care le incorporam in compozitie si amestecam usor. Adaugam fructele goji care au stat la inmuiat in apa 5-10 minute. Impartim compozitia in 2 parti; intr-una punem cele doua linguri de cacao; turnam in tava tapetata cu foate de copt sau unsa cu putin ulei o lingura din compozitia alba, una neagra si tot asa ca sa obtinem efectul de chec marmorat. Dam la cuptor pana se coace ( circa 25-30 minute...dar testam cu scobitoarea cel mai sigur).

Preparam budinca astfel: amestecam praful de budinca cu indulcitorul si 6 linguri de lapte; restul de lapte il punem pe foc; dupa ce fierbe putin turnam budinca si amestecam cu telul pentru a nu se lipi pana da un clocot, doua. Punem budinca in boluri pe care le-am umezit putin inainte ( sa o putem desprinde usor si sa ia forma vasului).

Decupam doua cerculete din chec ...punem unul, rasturnam budinca peste si apoi pe celd e-al doilea si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec Zebra cu budinca - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

babi5 1

19.05.2013, 19:19

Bunnnnnnnnnnnnnnn!!

nilgun 1

27.08.2013, 20:36

bunnnn

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 22:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu iaurt si mere