Chec.......1,2,3,4

de Doralinda in Prajituri, 16 Noi 2012 | 13616 vizualizari

 

Cu aceste numere imi aduc aminte cum sa prepar acest chec! E un chec foarte pufos! Merge de minune dimineata la o cafea, dar si dupa amiaza ptr copii la o gustare dupa scoala.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 pahare faina
  • 2 pahare zahar
  • 1 pahar lapte
  • 1 pliculet (10 gr) praf de copt
  • 200 gr unt
  • 3 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec.......1,2,3,4:

Topim untul si amestecam intr-un bol impreuna cu zaharul si ouale. Apoi turnam alternativ faina in care am amestecat cu praful de copt si lapte. Turnam mai mult din jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu putina faina, apoi la ceea ce a ramas, adaugam cacao si amestecam, turnand apoi peste compozitia din tava, amestecand usor pe deasupra cu o lingura ptr a se integra si compozitia de cacao. Lasam 1 ora la cuptorul preincalzit la 180C ( al meu cuptor il pun la 160C).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec.......1,2,3,4" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (34)

Doralinda 1

03.10.2013, 11:19

Bya

Roxana_Micula 1

03.10.2013, 18:57

Oul trebuie batut spuma? Vreau sa-l fac si eu..tare delicios arata

Doralinda 1

03.10.2013, 19:05

Eu chiar l-am facut azi, si mi-a iesit iar tare pufos! Ouale le adaugi dupa ce bati putin untul cu zaharul si lasi mixerul sa amestece vreo 2-3 min pana prinde culoarea lamaii, din experienta, cu cat sunt mai mai mult batute ouale, cu atat e mai pufos checul! Sper ca ti-am fost de ajutor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec spornic