Cheesecake

de ionix in Prajituri, 7 Sep 2010 | 7156 vizualizari

 

mena, este expirata si asta :)) nu Mena... si prajitura e expirata :))

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar zahar
  • 3 oua
  • circa 200 g faina
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura bircabonat stins cu zeama de lamaie
  • esenta de rom
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 6 linguri cu cacao dupa gust
: pentru crema de branza:
  • 1 kg branza scoapta de vaci
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 100 g unt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 pliculete cu zahar vanilat
  • 4-5 linguri cu faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

 

preparare aluat:

Separam albusurile de galbenusuri, sa fie la temperature camerei ouale.

Untul lasat la temperatura camerei se freaca cu  galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar apoi le adaugam peste galbenusuri, putin cate putin.

Treptat, adaugam faina alternand cu laptele si amestecam de jos in sus.

Se adauga bicarbonatul si esenta de rom, amestecand tot de jos in sus.

Punem putin din aluat intr-un vas si-l amestecam cu cacaoa. Aluatul de cacao il punem peste restul aluatului si amestecam bine de jos in sus.

Consistenta aluatului trebuie sa fie mai groasa ca cea a checului, ca o smantana.

 

preparare crema:

            Amestecam cu mixerul branza cu ouale si cu coaja de lamaie.

Untul il frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste zaharul.

Peste unt turnam, putin cate putin, amestecul de branza si faina.

Mixam bine pana cand devine foarte cremoasa.

 

Intr-o tava mai inalta asezam hartie de copt, punem ½ din aluat apoi punem crema de branza si iar aluat.

Lasa la cuptor la foc mediu, in partea de sus a cuptorului, pana cand se coace foaia de deasupra, se face testul cu scobitoarea.

La inceput o sa para prea moale daca o taiati. Asteptati sa se raceasca putin si apoi o taiati. Pudrati zahar sau nuca de cocos deasupra.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

maria_claudia 1

08.09.2010, 22:13

emigabri 1

25.01.2012, 22:05

mi-a iesit super,frageda si aromata.fff buna

ionix 1

29.01.2012, 12:53

Emigabri, ma bucur ca ti-a iesit si ca ti-a placut.

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ulei de cocos, mere si gem, de post