Cheesecake

de Rahela Velicu in Prajituri, 22 Apr 2016 | 3623 vizualizari

 

Cu mascarpone si nuci caramelizate este delicios. Pentru realizarea retetei m-am inspirat de aici - http://www.enjoy-dessert.com/2014/10/cheesecake-cu-nuci-caramelizate.html , iar reteta am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/cheesecake-cu-mascarpone-si-nuci-caramelizate/

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 400 g biscuiti
    • 120 g unt
    • 50 g nuci
    Ingrediente crema:
    • 250 g mascarpone
    • 400 g branza
    • 350 g smantana
    • 3 oua
    • 200 g zahar
    Ingrediente glazura:
    • 100 g nuci
    • 125 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Mai intai macinam biscuitii si nucile la blender. Le punem intr-un bol si adaugam untul topit si amestecam bine. Va rezulta o pasta sfaramicioasa. Punem aceasta pasta intr-o tava cu peretii detasabili si presam bine cu o lingura. Eu am ridicat 1 cm de pasta de biscuiti si pe peretii tavii. Dam biscuitii pentru 10 minute la cuptorul preincalzit la 160 de grade.

Intre timp pregatim crema: mixam branza rasa imprena cu smatana si mascarpone. Adaugam ouale unul cate unul si zaharul si mixam bine.

Turnam aceasta compozitie peste biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 1 ora tot la 160 de grade.

Lasam la racit in cuptor.

Trecem la pregatirea krantz-ului: caramelizam zaharul la foc mic si cand este complet topit adaugam nuca maruntita si amestecam. Luam  de pe fac si repede cu lingura punem caramelul pe un tocator si il lasam sa se raceasca complet.

Cand este complet racit, il acoperim cu folie alimentara si cu ajutorul unui ciocanel pentru fragezit carnea, tocam bine kranz-ul. Il punem peste ceesecake si dam la rece pentru 3-4 ore.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Puteti pune un strat mai subtire de krantz.

2

Puteti adauga si diferite arome.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci