Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată

de ionix in Prajituri, 17 Feb 2011 | 4932 vizualizari

 

inspiraţie a fost una din reţetele Roxanei. pup!

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • •200 g unt sau margarină, 
  • • 1 pahar cu zahăr, 
  • • 5 ouă, 
  • • două pahare cu făină, 
  • • 1 pahar cu lapte, 
  • • 10 g praf de copt, 
  • • două plicuri cu capuccinno, 
  • • 2-3 plicuri cu zahăr vanilat, 
  • • două linguri cu cacao, 
  • pentru umplutura:, 
  • •1 kg brânză de vaci dulce, 
  • • 1 pahar şi ½ cu zahăr, 
  • 3-4 linguri cu smântână, în funcţie de cât de uscată este brânza
  • • 5 ouă, 
  • • coaja de la o lămâie, 
  • • 3 pliculeţe cu zahăr vanilat, 
  • • 4 linguri cu făină, 
  • pentru glazura de ciocolată:, 
  • •50 g unt sau margarină, 
  • • 6 linguri cu zahăr, 
  • • 10 linguri cu apă, 
  • • 3 linguri cu cacao, 
  • •puţină esenţă de rom 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată:

Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte unul, iar apoi încorporăm bine. Albuşurile se bat spumă, separat, împreună cu un praf de sare. Albuşurile se pun uşor peste amestecul de margarină cu gălbenuşuri, amestecând de jos în sus. Trebuie amestecat de jos în sus pentru a nu se lăsa albuşurile. Făina se amestecă cu praful de copt. Vom adăuga făina în acelaşi timp cu laptele, alternativ, amestecând tot de jos în sus. Se adaugă capuccinno şi cacaoa, amestecând de jos în sus, iar apoi se amestecă până se încorporează. Aluatul trebuie să aibe consitenţă un pi mai groasă decât cel de chec, aşa că puneţi suficient de multă făină pentru a obţine un astfel de aluat.

Preparare Umplutură: Brânza de vaci se freacă bine împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte zahărul. Se adaugă ouăle (unul câte unul). smântâna, făina, coaja de lămâie şi făina iar apoi se amestecă bine, fără a face cocoloaşe. Trebuie să fie foarte cremoasă dar uşor groasă, cum se vede în poze. Brânza de vaci nu trebuie să fie foarte zemoasă pentru că vom pune smântâna… dacă este zemoasă, o vom scurge puţin. Aceste ingrediente sunt pentru o tavă mai măricică.

Asamblare prăjitură: Într-o tavă punem hârtie de copt şi încingem cuptorul la foc mediu.  Punem circa 3 sferturi din aluat iar peste vom pune umplutura de brânză, se va întinde peste tot uniform. Peste umplutură vom pune restul de aluat, şerpuind pe lungimea tăvii. Se dă la cuptor până se coace bine, la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea înainte de a scoate prăjitura din cuptor. Când este gata o vom da la răcit. Cât timp se răceşte vom preparara glazura.

Preparare glazură: Se pune la fiert apa împreună cu zahărul şi cacaoa. Când dă în clocot vom adăuga untul/margarina şi lăsăm să se încorporeze bine, pâna la topirea margarine. După ce untul/margarina s-a topit, oprim focul şi punem esenţă de rom. Glazura se tornă fierbinte peste prăjitura răcită iar apoi se dă iar la răcit. Se serveşte după ce s-a răcit glazura.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu aromă de capuccinno şi ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturica visinica