Cheesecake cu ciocolata si cafea

de lia maria in Torturi, 18 Mar 2011 | 6904 vizualizari

 

Un dulce rafinat si foarte bun...

 

INGREDIENTE

  • Aluat  
  • 200g unt
  • 200g zahar
  • 5 oua
  • 250g faina
  • 250ml lapte
  • 50g cacao
  • 30g cafea solubila
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta vanilie
  •   Umplutura  
  • 500g branza de vaci
  • 50g smantana grasa
  • 300g zahar
  • 150g faina
  • 4 oua
  • Coaja de lamaie

 

Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata si cafea:

Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena.

Batem albusele tare, cu un praf de sare si le dam la rece. Separat,frecam untul cu zaharul, pana-si dubleaza volumul, adaugam pe rand galbenusele, vanilia, laptele si albusurile. Faina o amestecam cu praful de copt, cacaua si nesul si o incorporam cu ingredientele lichide, ajutand-une de o paleta, amestecand usor de jos in sus.

Tapetam o tava cu hartie de copt, golim ½ din aluat (eu nu am apreciat prea bine), peste el punem pasta de branza si deasupra acoperim cu restul de aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit pentru 50’.

Cand s-a racit, ornam dupa preferinta. Eu l-am ornam cu finetti, nuca de cocos si bezele.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni