Cheesecake cu clementine

de nico_nico in Torturi, 16 Ian 2017 | 3271 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 350 gr biscuiti
  • 150 gr margarina RAMA (sau unt)
  • 13-14 biscuiti intregi
  • Crema:
  • 300 gr branza de vaci (stoarsa)
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 ml zahar
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 2 portocale
  • 3 mere
  • 4 clementine (pentru decor)
  • 2 lamai
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu clementine:

Biscuitii se rup si se pun in blender. Se macina marunt si se adauga untul topit. Se amesteca bine. Intr-o forma rotunda, cu pereti detasabili, se asaza stratul de biscuiti cu unt si se taseaza bine, eventual cu fundul unui pahar pentru a iesi cat mai drept. Se lasa la rece timp de o jumatate de ora. Intre timp, pregatim crema.
Pentru crema, se pune prima data gelatina in apa rece ca sa se umfle timp de 8-10 minute, timp in care intr-un castron, se blenduieste branza pana este o pasta fina, apoi adaugam zaharul si cel vanilat. Mixam mai departe cu mixerul putin, pana se leaga, apoi adaugam treptat frisca lichida si mixam pana se face ca o crema pufoasa. Gelatina dupa ce s-a umflat, se pune in laptele fierbinte, dar racit putin ca sa se poata dizolva mai bine (daca pui gelatina direct in laptele fierbinte, nu isi mai face efectul). Gelatina o adaugam apoi in crema putin cate putin. Fructele (portocalele, merele si lamaile) le curatam de coaja si le taiem cubulete. Se lasa la stors. In sucul rezultat, punem cativa biscuiti ca suport de al doilea strat de biscuiti. Fructele taiate marunt se amesteca cu crema de branza.

Asamblare:  Peste stratul de biscuiti, punem pe marginea formei felii de portocale si lamai taiate in doua, punem 1/2 din crema de branza, biscuitii intregi inmuiati in sucul de la fructe, a doua jumatate de crema, apoi nivelam, decoram cu clementine  si il punem la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu clementine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant