Cheesecake cu cocos

de Bianca20 in Torturi, 10 Iul 2014 | 5132 vizualizari

 

Acest cheesecake a fost facut pe post de tort pentru ziua de nastere a surori mele. A vrut ceva simplu, gustos si racoritor. A fost foarte incantata de el. :D

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g. biscuiti;
  • 150 g. unt;
  • 2 lg. cacao;
  • 1 lg. esenta de vanilie;
  • 100 g. ciocolata amaruie;

Crema:

  • 200 g. nuca de cocos;
  • 100 ml. apa de cocos;
  • 200 ml. lapte;
  • 40 g. amidon;
  • 250 g. branza dulce;
  • 300 ml. frisca lichida;
  • 2 plicuri gelatina;
  • 2 lg. zahar vanilat;

Decor:

  • 100 g. ciocolata amaruie;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu cocos:

Blat: Biscuiti se faramiteaza in robot impreuna cu cacaoa. Se amesteca cu untul topit si cu esenta de vanilie si se pune intr-o tava cu pereti detasabili.Se da la frigider pentru 20 de minute. Ciocolata se topeste la bain-marie si se pune deasupra blatului de biscuiti.

Crema: Se pun la blender nuca de cocos, apa de cocos, zaharul si laptele. Se lasa la temperatura camerei pentru 20 de minute. Se adauga amidonul si se pune la foc mic pana se ingroasa. Se adauga peste crema calda branza faramitata. Se lasa la racit pentru 30 de minute. Se mixeaza frisca lichida si se adauga peste crema. La urma, se adauga gelatina hidratata cu cateva linguri de lapte si incalzita la bain-marie. Se adauga peste blat si se lasa sa actioneze gelatina.

Pentru decor am folosit cateva frunze de mar pe care le-am uns pe spate cu ciocolata topita. Le-am dat la congelator pana s-a intarit ciocolata, dupa care le-am dezlipit.

TIPS-URI

1

Daca vreti o crema mai spumoasa, asa cum am vrut eu, o mai dati prin blender dupa ce ati adaugat branza;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

10.07.2014, 22:53

pity19 1

11.07.2014, 17:32

Pare putin gretoasa dar arata super!

diaconta 1

20.03.2015, 20:20

La multi ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata si nuca de cocos