Cheesecake cu portocale

de Lau in Prajituri, 8 Dec 2013 | 3916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 200 g unt
  • CREMA
  • 1 cutie crema de branza
  • 200 ml frisca
  • 250 ml budinca de portocale
  • JELEU
  • sucul de la 1 rodie
  • 1 lingura faina
  • 2-3 linguri zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu portocale:

Blatul - Maruntim biscuitii si nucile cu ajutorul robotului sau cu masina de tocat.

Topim untul si il lasam sa se raceasca. Adaugam intr-un bol biscuitii, nucile si zaharul si le amestecam.  Adaugam untul amestecand bine pana rezulta o compozitie omogena. Tapetam o tava cu folie alimentara si adaugam compozitia si cu o lingura nivelam. Dam la rece pana este gata crema.

Crema - stoarcem 4 portocale, intr-un ibric adaugam sucul de portocale, 3 linguri de zahar si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam 1 lingura de faina dizolvata cu putin suc, amestecam continuu pana se ingroasa si devine ca o crema mai groasa, apoi se lasa sa se raceasca.

Mixam crema de branza cu zaharul, adaugam frisca si mixam pana se omogenizeaza, adaugam budinca de portocale si amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza.

Scoatem tava de la frigider si adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider 2 ore (eu am lasat peste noapte)

Jeleu - curatam rodia si o adaugam in robot, o mixam bine (e mai usor). Cu ajutorul unei strecuratori strecuram sucul obtinut, evitand sa cada samburi.

Adaugam sucul intr-un ibric, punem zaharul, faina si amestecam bine, punem pe foc amestecand continuu pana obtinem un sos mai grosut.

Lasam sa se raceasca dupa care adaugam peste crema, dam din nou la rece 30 minute dupa care cu grija scoatem din tava si asezam pe un platou

Eu am decorat cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale (fara coacere)