Cheesecake cu zmeura

de cristinne in Torturi, 8 Noi 2010 | 7401 vizualizari

 

Este primul meu cheesecake si este cel mai delicios desert: f cremos si f usor de facut! L-am dus cadou la tara la viitorii socri si i-am dat gata ce sa mai:))

 

INGREDIENTE

  • mascarpone: 2 cutii de 250 de gr;
  • frisca lichida: 1 cutie de 200ml;
  • biscuiti Petit beurre: 2 pachete de 125gr;
  • smantana: 3linguri;
  • unt: un pachet de 200 gr
  • zahar: 10 linguri;
  • ciocolata alba: 8 patratele;
  • zmeura (congelata) 400 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu zmeura:

- Se amesteca biscutii sfarmati (eu am folosit robotul de bucatarie) cu untul topit  (la microunde) si cu 3 linguri de zahar. Aluatul (care e delicios la gust:P) se intinde cu degetele intr-o forma de tort detasabila. Se da la cuptor sa se rumeneasca 10-15minute (180-200 de grade). Se scoate si se lasa sa se raceasca in forma de tort(nu se scoate din aceasta).

- Se decongeleaza zmeura. Mascarponele si frisca lichida trebuiesc tinute la frigider inainte de pregatit (minim 3 ore).

- se bate frisca lichida, la final se adauga si intaritorul de frisca.

- in alt vas se bate mascarponele cu zaharul ramas (de preferat farin).

- se amesteca apoi frisca cu mascarponele si se adauga si lingurile de smantana;

-  Se pastreaza jumatate de zmeura (cele intregi) pt decor si jumatate se adauga in crema obtinuta dar usor fara a sfarma foarte tare fructele si fara a uniformiza culoarea (e mai frumos un cheesecake cu portiuni si dungute roze decat unul roz pe de-a intregul).

- Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti;

- se uniformizeaza si se  pune zemura ramasa intreaga ca si decor.

- se rade ciocolata alba (fulgi) deasupra sau la alegere se poate topi si face diverse dungute cu ciocolata alba desarupa la zmeura.

- se da la rece pentru cateva ore.

- se scoate apoi inelul detasabil de tort (daca nu merge din prima nu va speritati, bateti un pic partile acestuia pana se desprinde de crema)

E un delicios cremos! Dulce acrisor de la minunata zmeura!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake Snickers