Cheesecake - New York Style

de iqphantom in Prajituri, 31 Ian 2013 | 12747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 gr biscuiti integrali
  • 100 gr unt topit
  • Optional :
  • 2 lingurite de zahar brun
  • Umplutura:
  • 450 gr branza de vaci
  • 500 gr smantana fermentata
  • 200 gr zahar ( poti pune mai mult daca iti place mai dulce)
  • 2 linguri de zahar vanilat sau 1 fiola de esenta
  • 3 oua mari sau 4 mici
  • Glazura:
  • 500 gr smantana fermentata
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake - New York Style:

Biscuitii macinati grosier sau zdrobiti se amesteca cu restul ingredientelor pentru blat. Se tapeteaza o forma de tort ( 30 cm) pe fund si laterale lasand o margine inalta. Forma se introduce in frigider.

Se aprinde focul in cuptor ( treapta 1 cuptor cu gaz sau variantele adiancente acestei temperaturi in cazul altor tipuri de cuptoare)

Ingredientele pentru umplutura se pun in bolul de mixer si se mixeaza la viteza mica 3 minute, dupa care la viteza mare 5 minute. Rezultatul e o crema fluida de consistenta unei smantani groase. Amestecul se toarna in forma tapetata cu biscuiti si se introduce in cuptor. Se coace 30 -35 de minute (depinde de temperatura cuptorului) sau pana umplutura e ferma pe margine dar se misca in mijloc.

Ingredientele pentru glazura se mixeaza pana la omogenizare. Se scoate tarta din cuptor si se distribuie pe suprafata tartei in cerc de la margine spre mijloc ( astfel se evita scufundarea glazurii in crema). Se reintroduce in cuptor pentru inca 5 minute.

 

 

TIPS-URI

1

Tarta se scoate din forma cand e rece altfel se risca ruperea blatului si craparea suprafetei.

2

Se raceste 2-3 ore in frigider ( sau mai mult daca nu sunt pofticiosi care sa o incerce).

3

Se poate servi cu sos de fructe, dar noua ne place asa cum e.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake - New York Style" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

iqphantom 1

03.02.2013, 09:52

multumesc Bya si Diana xoxo

Cris2711 1

09.02.2013, 22:36

super reteta,si eu am o prietena din Turda dar locuieste de cativa ani in Alba

iqphantom 1

13.02.2013, 20:40

merci Cris2711...mica e lumea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura nemteasca cu coacaze rosii