Cheesecake with lemon curd

de Miha in Prajituri, 8 Mai 2010 | 9000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti cu ciocolata
  • 100 g unt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 g smantana
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Lemon curd:
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • zeama de la 2 lamai
  • 2 oua
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake with lemon curd:

Blat:

Biscuitii ii maruntim la robot, apoi adaugam untul moale si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Punem totul intr-o tava ( 26 cm diametru) cu inel detasabil si tasam bine cu o lingura sau cu fundul unui pahar. :)

Umplutura:

Branza de vaci se mixeaza (am folosit mixerul vertical) cu zahar si esenta de vanilie. Se adauga smantana si ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o crema fina de branza, pe care o turnam in tava peste blatul de biscuit. Nivelam si dam la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca deasupra si compozitia sa fie ferma. Dupa ce stingem focul, deschidem usa cuptorului si lasam prajitura sa se raceasca lent.

Lemon curd:

Se aduce la fierbere sucul de lamaie amestecat cu zahar.

Ouale se bat usor, apoi se toarna incet peste ele sucul fierbinte, amestecand. Se pune pe foc mic si se amesteca usor pana la fierbere.

Se fierbe 5 minute (amestecand mereu), pana se ingroasa, se da vasul deoparte, se adauga untul si se omogenizeaza. Se muta intr-un vas curat, se acopera cu o folie si se lasa pana la racirea completa.

Dupa ce prajitura s-a racit se acopera cu lemon curd-ul si se da la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake with lemon curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (44)

Miha 1

29.05.2010, 17:45

Wauuuu...Alina...ce de bunatati ai pregatit. Deja ma simt tare mandra ca ai facut din retetele prezentate de mine.

AlinaM 1

01.06.2010, 11:09

Miha, ai de ce sa fii mandra. Prajiturile au fost delicioase. Mie imi plac foarte mult retelele tale... am mai facut si voi mai face.

reisnaor_2006 1

11.10.2014, 08:48

ce bine arata,o bunatate

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca poloneza