Chifle pufoase

de madi_marin in Piine, 2 Feb 2020 | 2484 vizualizari

 

M-am inspirat de pe site-ul ,,Delicii şi zâmbete,,. Am înjumătăţit cantităţile şi am modificat foarte puţin. Foarte bune chiflele! Delicioase şi foarte pufoase!

 

INGREDIENTE

  • 310 g făină Grania (pentru cozonac)
  • 180 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1 linguriţă rasă de sare
  • 1 linguriţă rasă de zahăr
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută.

Se adaugă drojdia, sarea şi zahărul şi se amestecă un pic să se combine ingredientele uscate.

Se montează cârligul de frământat.

Apa şi uleiul se amestecă şi se toarnă usor peste făină, amestecând cu viteză mică.

Se pun şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă la viteză medie pentru 10 minute.

Se obţine un aluat neted, complet nelipicios.

Se cântăreşte aluatul şi se împarte în câte bile egale dorim.

Vasul de copt se tapetează cu hârtie specială şi se aranjează bilele de aluat.

Se lasă la crescut pentru 45 de minute, după care se pun la copt la 200 g pentru 25 de minute, căldură sus/jos şi fără ventilaţie.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Gherca Daniela 1

08.02.2020, 19:36

Ancutsa 1

18.02.2020, 14:34

Ce frumos au crescut si ce pufoase sunt!

RuxyRux 1

01.03.2020, 10:48

Chiar pufosenii, imi plac!

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifle pufoase