Chiftele de dovlecei

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Oct 2011 | 5153 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (cca 1 kg)
  • 1 ou
  • 30g faina (2 linguri)
  • 50g branza
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Dovleceii se curata, se taie in lung, se scot samburii si se dau pe razatoarea mare.

Se pude sare pe ei si se lasa in strecuratoare cel putin 30 minute.

Dupa ce au lasat zeama se storc bine in pumni de zeama si se pun intr-un castron.

Se adauga oul, faina, branza, piperul si mararul si se amesteca bine.

Se pune ulei intr-o tigaie si cand este incins se pune cu lingura din compozitie formand chiftelute (mai regulate sau nu).

Se prajesc pe ambele parti pana devin aramii.

Se servesc ca atare sau cu smantana, calde sau reci.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cascaval