Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 17 Oct 2015 | 2686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifetele
  • 250 grame carne tocata de miel, degresata
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1/2 lingura miere
  • 15 grame fistic
  • Pentru salata:
  • 1/2 salata
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 masline Kalamata cu samburi
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 20 grame branza feta
  • 1/4 lamaie
  • sare
  • Pentru couscous
  • 1/2 cana couscous integral
  • 1/4 legatura menta proaspata
  • 1/4 chili
  • sare
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • 2 pita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de miel cu fistic in stil marocan:

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se acopera cu o farfurie/capac.

Se taie salata in sferturi si se aseaza pe un platou. Se dau ceapa si castavetele pe razatoarea mare si se amesteca cu sare intr-un bol. Cu ambele maini se scurg de excesul de apa si se adauga peste salata. 

Se aseaza rosiile taiate si maslinele fara samburi pe platou. 

Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si putina sare si se toarna peste salata. Se presara branza feta deasupra.

Se sfarama fisticul cu ajutorul unui mojar. Se preasara peste chiftele, impreuna cu cimbrul si miere, se scutura tigaia pana cand chifetele devin lucioase si se iau de pe foc. 

Se incalzesc pitele cateva minute intr-o tigaie fara ulei.

Se amesteca couscousul si se oneaza cu frunze de menta. 

Se servesc chiftelele cu pita, salata, couscous si felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de miel cu fistic in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:55

Satisfyyourcravings 1

28.11.2015, 23:16

VI 1

14.04.2017, 12:48

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui dulce acrisor la cuptor - Jamie Oliver