Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

de Gherca Daniela in Vita, 20 Ian 2022 | 7122 vizualizari

 

O reteta super usoara, gustoasa, consistenta si nu mai spun ca nu comenteaza nici un pretentios la masa! ;)  :))

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne tocata de vita
  • 1 ceapa rosie mica
  • 1 felie de paine grosuta
  • lapte pentru a inmuia painea (sau apa)
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 3 linguri de faina
  • 1 ou
  • Optional: puteti adauga ierburi aromate daca va place
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita:

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam bine, bine si formam chiftele de marime medie, nici foarte mari dar nici mici nu ne-am obisnuit. Mie mi-au iesit 7, le-am facut special pentru hamburgeri ;) 

Trecem chiftelele prin faina, apoi prin ou si le prajim intr-o tigaie inchinsa cu putin ulei cateva minute sau pana sunt frumos rumenite!

Cand sunt gata le scoatem pe un servetel de bucatarie si ii servim dupa bunul plac!

Noi am facut hamburgeri si i-am asezonat cu cartrofi prajiti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor cu legume si sos marinat