Chiftelute din dovlecei

de Retete cu Margareta Cismasiu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2015 | 3068 vizualizari

 

Fiind in plin sezon al dovlecilor,nu se poate sa nu profitam din plin de ei si sa savuram aceste chiftelute minunate.Este o mancare de vara care se poate servi alaturi de branza telemea,rosii sau cu un sos de usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei mai mari,
  • 2 oua,
  • 1 ling faina,
  • 1 ling pesmet,
  • sare,
  • piper,
  • marar,
  • ulei pentru prajit.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din dovlecei:

Se aleg dovlecei mai mari.Se curata de coaja si de seminte,daca au,apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari.Se sareaza si se lasa sa stea cateva minute,pana isi lasa zeama.Se storc bine.Se adauga oul,faina,pesmetul,mararul tocat marunt.Se potriveste de sare si piper si se amesteca totul bine.Se fac chiftelute potrivit de mari care se prajesc in ulei incins.Se scot pe servetele absorbante si se servesc,calde,cu sos de usturoi.

 

TIPS-URI

1

Pentru un plus de savoare,se poate adauga in compozitie,branza telemea scursa bine sau cascaval.

2

Daca doriti sa fie mai usoare si mai sanatoase,se pot coace in cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu conopida si dovlecei