Chiftelute din peste

de Ksenya in Peste, 12 Mai 2020 | 8070 vizualizari

 

Va prezint o reteta simpla care se prepara foarte repede si este si foarte buna.
Pestele gen cod, merluciu sau stiuca este un peste slab si daca nu-i "ajutat " cu un pic cu grasime, ies chiftelele fade si inecacioase. De aceea chiftelutele facute astfel sunt printre preferatele mele. V-o impart si voua cu multa placere.
Ideala pentru platoul pescaresc ca aperitiv la mese festive.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste sau 700 g de file de peste de care aveti (cod ,merluciu,stiuca )
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 200 g ceapa
  • 200 g morcov
  • 2-3 felii paine mai veche fara coaja
  • O lingurita rasa sare sau dupa gust
  • Piper dupa gust
  • 250 g pesmet
  • Lapte pentru inmuiat painea
  • Ulei pentru prajit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din peste:

 

Pestele il decongelam si-l filetam, scoatem carnea de pe oase inlaturam pielea, inca odata verificam atent de oase. Va rezulta 700 g de file.

 Painea o rupem bucatele si o punem la inmuiat cu laptele.

 Ceapa o curatam, o spalam si o taiem grosier.

 Morcovul il curatam, spalam si-l dam prin razatoarea mare.

 Intr-o tigaie adaugam untul, cand s-a topit, adaugam ceapa, sotam 4 minute apoi si morcovul, mai sotam 4 minute la foc potrivit.

 Trecem pestele, continutul tigaii si painea inmuiata prin masina de tocat sau robot de bucatarie, scoatem intr-un castron, adaugam oul batut spuma, potrivim de sare si piper si dam la rece pentru 20 minute.

 Formam chiftelele si le trecem prin pesmet, apoi le prajim la foc mediu, aproximativ 4 minute pe o parte si 4 minute pe cealalta parte sau pana capata o nuanta aurie. Se scot intr–un castron captusit cu prosop de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

 Se servesc simple sau cu sos de ciuperci, dulceata ardei iute, cu garnitura de cartofi piure, natur sau legume.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Pestele lasati-l bine sa dezghete si eliminati apa bine cu un prosop de bucatarie,altfeli chiftelele vor iesi prea moi.

2

Puteti adauga in compozitie si verdeata de sezon

3

Puteti servi chiftele cu usturoi verde ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

13.05.2020, 19:45

Sunt niste chiftele grozave! Alor mei le plac, pentru ca ei sunt consumatori de peste!

Panacris 1

15.05.2020, 14:30

Yammy, yamyy!

dantes 1

16.05.2020, 11:11

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu legume la cuptor