Chiftelute marinate

de Patricia Iordache in Porc, 28 Iul 2013 | 10654 vizualizari

 

N-am mai facut de multa vreme chiftelute marinate. Sotul meu prefera mancarea cu sos. De multe ori imi spune: "Daca nu faci ceva cu carne si sos, parca nu ma satur". In consecinta, m-am adaptat cerintelor si iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

    • Pentru chiftelute:
    • 500 gr. carne tocata (vita si porc);
    • 1 ceapa mare;
    • 2-3 catei usturoi;
    • 1 lingura cu varf de pesemet;
    • 1 ou;
    • sare;
    • piper;
    • putina boia dulce/picanta (cum va place);
    • ulei (pentru prajit)
    • pentru sos:
    • 1 ceapa;
    • 500 ml suc de rosii;
    • 2 foi de dafin;
    • sare;
    • piper;
    • cimbru uscat;
    • 2-3 catei de usturoi pisati;
    • 1/2 pahar cu apa;
    • putin ulei;
    • 1 lingura faina.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Cum preparam chiftelutele:

Se toaca marunt ceapa si se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, oul bine batut si pesmet. Potrivim de sarepiper si adaugam putina boia.

Cu ajutorul mainilor usor umezite cu apa, modelam chiftele rotunde putin mai mari decat o nuca pe care le prajim in baie de ulei.

Cum preparam sosul:

Tocam marunt ceapa si o punem la calit in putin ulei. Adaugam 1/2 pahar cu apa si lasam 10 minute sa fiarba.

Adaugam sucul de rosii rece cu faina pana se omogenizeaza, punem condimentele si usturoiul pisat. Punem chiftelutele in acest sos si le lasam sa fiarba 5-10 minute amestecand continuu ca sa nu se lipeasca sosul.

Le asezam pe farfurie, punem alaturi piureul de cartofi (sau ce garnitura dorim) si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute marinate