Chinezoaica

de Xandrinne in Prajituri, 11 Oct 2015 | 5975 vizualizari

 

Una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 100 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • esenta de vanilie,
  • ciocolata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie.
Mixam bine pentru incorporare.

Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se incorporeaza in coca obtinuta anterior.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 de grade, pana coca se desprinde de marginea tavii (cca 20 de minute).

Separat mixam galbenusurile cu 100 g zahar. Cand blatul e aproape copt (dupa cele 20 de minute) scoatem tava din cuptor si glazuram prajitura cu crema de galbenus.

Coacem inca 8-10 minute, pana se intareste glazura. Lasam tava putin in cuptor dupa ce oprim aragazul, apoi radem peste prajitura calda ciocolata. Cata doriti.

Cand se mai raceste se poate taia, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

12.10.2015, 11:19

Vai de mine ce surpriza O preparam si eu acum.... 30 de ani

Rocsi 1

12.10.2015, 19:53

O prajitura ce ne-o pregatea mama cand eram copii

Xandrinne 1

15.10.2015, 23:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica