Churros cu sos de ciocolata

de Rahela Velicu in Prajituri, 11 Mai 2016 | 6088 vizualizari

 

Churros am mancat pentru prima data in Spania, iar pana atunci nu auzisem si nici nu vazusem vreodata :) Reteta am gasit-o la Alina Chilintan, dar am modificat-o putin si am scris-o si aici - http://noiinbucatarie.ro/churros-cu-sos-de-ciocolata/

 

INGREDIENTE


    • 140 g faina
    • 2 oua
    • 120 g margarina Unirea
    • 1 lingura de zahar
    • 250 ml apa
    • 1 lingura de zahar+ 1/2 lingurita de scortiosara pentru glazurat
    • 200 g ciocolata cu lapte + 4 linguri de lapte.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu sos de ciocolata:

Mai intai cantarim toate ingredientele.
Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.
Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la racorit. Adaugam ouale pe rand amestecan bine dupa fiecare. Exact ca la eclere.
Tapetam tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei seringi de ornat si al unui dui cu model facem batoane lungi de aprox.10 cm lungime, sau de lungimea dorita de voi direct in tava in care le coacem.
Dam churros-ul la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru aprox. 15-20 de min, pana incepe sa se rumeneasca. Daca il lasati prea mult va fi foarte crocant.
Mi-au iesit 3 tavi din aceasta compozitie.
Cat se coace churros-ul facem amestecul cu zahar si scortisoara intr-o farfurie. Ciocolata o topim pe baie de aburi si adaugam laptele.
Cand scoatem  batoanele de churros  din cuptor le dam imediat prin zaharul amestecat cu scortisoara.
Servim cu sos de ciocolata.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aluatul se face la fec ca cel de eclere, deci nu va faceti griji.

2

Puteti sa le pudrati cu zahar pudra la final.

3

Crema de ciocolata poate fi inlocuita cu gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu vişine