Ciabatta

de Miha in Piine, 19 Apr 2010 | 7687 vizualizari

 

sau "Ciabatta Brandusei"...:)

 

INGREDIENTE

  • Faza 1:
  • 250 g faina
  • 150 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • Faza 2:
  • 100 g gris
  • 400 g faina
  • 300 ml apa
  • 5 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 1/2 lingurita sare
  • 5 + 1 linguri ulei de masline
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciabatta:

Faza 1:

Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la dospit intr-un loc caldut intre 12 si 24 de ore. La final maiaua trebuie sa fi crescut de 3 ori si sa fie plina de basicute la suprafata.

Faza 2:

Se amesteca drojdia cu putina apa calda (din cei 300 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul de apa, zaharul, 5 linguri de ulei, faina, grisul si compozitia de la faza 1. La sfarsit se adauga sarea si se omogenizeaza. Pentru aceasta faza am folosit masina de paine, programul de framantare+dospire. Compozitia isi va tripla volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa infainata si cu o spatula se imparte in 2. Li se da o forma usor lunguiata, apoi tot cu ajutorul spatulei se pune aluatul in tava presarata cu faina. Se acopera din nou cu folie si se lasa la crescut cca 2 ore.

Se da la cuptor la foc mediu spre mare pentru 20-25 de minute, pana se rumeneste.

Foarte buna Ciabatta ta Brandusa. Sa ne mai faci! :))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciabatta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

19.04.2010, 11:20

ce pufoasa

Brindusa 1

20.04.2010, 00:04

Sylvia 1

20.04.2010, 00:48

E painea mea preferata mai ales cu masline . Mai au italienii o paine excelenta, painea Toscana , cu diverse seminte aromate prin ea inclusiv seminte de pepene galbe, am mancat-o de cateva ori dar cumparata . felicitari pentru asa paine pufoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa