Cinnabon

de Alexa in Prajituri, 6 Dec 2009 | 12430 vizualizari

 

Am gasit in Mall Baneasa faimoasele Cinnabon si cum nu pot rezista fara sa incerc sa le prestez, azi m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 1 cana de lapte cald
  • 2 oua, la temperatura camerei
  • 1/3 ceasca margarina topita
  • 4 1/2 pahare faina
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 cana zahar
  • 2 1/2 lingurita drojdie

Pentru umplutura:

  • 1 cana de zahar brun
  • 2 1/2 linguri de scortisoara
  • 1/3 ceasca de unt topit

Pentru topping:

  • 1 pachet de crema de branza
  • 1/4 ceasca de unt moale
  • 1 1/2 ceasca zahar pudra
  • 1/2 lingurita vanilie
  • topping de ciocolata Nesquik
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnabon:

Punem toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, in ordinea recomandata. Selectati programul pentru framantat si dospit aluat, apasati pe Start. Dupa ce aluatul s-a dublat in volum il scoatem din cuva masinii pe o suprafata usor presarata cu faina. Intindem aluatul cu sucitorul si-l ungem cu unt topit pe intreaga suprafata.
Intr-un vas mic, amestecam zaharul brun cu scortisoara. Pudram intreaga suprafata a aluatului cu compozitia rezultata.
Rulam aluatul si il taiem in 12 rulouri. Rulourile le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, le lasam la cald cca 30 de minute la crescut. 
Preincalzim cuptorul la 200 grade C si coacem rulourile pana devin aurii, aproximativ 15 minute.
In timp ce rulourile sunt la copt, preparam glazura. Crema de branza (eu am folosit Philadelphia), 1/4 ceasca de unt moale, zaharul pudra si vanilia se amesteca energic pana se obtine o pasta fina. Dupa ce am scos rulourile din cuptor le ungem cu crema de branza si topping de ciocolata Nesquik.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca