Ciocolată aromată

de Ade200 in Dulciuri, 10 Apr 2013 | 4381 vizualizari

 

O ciocolată plină de arome, uşor de făcut, bună pentru un cadou din inimă!

 

INGREDIENTE

  • 900 g de zahăr
  • 200 ml de apă
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 200 g de unt
  • 500 g de lapte praf
  • 100 g de cacao
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom
  • 2 linguri de Amaretto
  • 1 linguriţă coajă de portocală
  • 100 g de nuci
  • 100 g de alune
  • 2 linguri de nucă de cocos
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolată aromată:

Într-un castron se cerne făina şi laptele praf şi se omogenizează.

 Într-o cratiţă de 3 l se pune zahărul, apa şi zeama de lămâie şi se fierb până dispare spuma şi se leagă ca la glazură. Se pune untul bucăţele şi se stinge focul. Se amestecă până se topeşte untul, apoi se adaugă amestecul de lapte praf cu cacao, amestecând viguros cu telul pară, să nu rămână cocoloaşe.

Când e omogenă compoziţia, se adaugă restul ingredientelor: alune şi nuci zdrobite în bucăţi nu prea mici(eventual tăiate), esenţele, lichiorul.

Se unge o tavă cu unt şi se toarnă ciocolata cam de 2 cm grosime. Se lasă la răcit până a doua zi.

Dacă doriţi, după câteva ore, puteţi modela diferite bomboane date prin nucă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolată aromată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

10.04.2013, 14:05

Buna!

iry-gabriela 1

10.04.2013, 18:59

Ade200 1

14.04.2013, 17:33

Scuze, am scris de făină în loc de cacao!Se amestecă laptele praf şi cacaua ! Şi să ştiţi că mi se pare cea mai ca lumea dintre reţetele de ciocolată!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu fistic si alune de padure