Ciocolata cu dragoste

de Miha in Prajituri, 15 Feb 2010 | 4330 vizualizari

 

by Gabriela Cara

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 130 g zahar
  • 130 ml ulei
  • 70 g nuca macinata
  • 110 g faina
  • 40 ml ness ( 2 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml lichior de ciocolata
  • 50 ml coniac
  • 1 praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 80 ml ness ( 3 linguri ness dizolvate in apa)
  • 50 ml coniac
  • Glazura:
  • 100 ml ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata cu dragoste:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma le punem cu zaharul intr-un castron si le mixam pana devin ca o crema. Punem uleiul, putin cate putin, apoi nessul, lichiorul si coniacul.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la crema de galbenusuri. Punem si nuca macinata cat mai fin.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare si le inglobam in crema de mai sus.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mic timp de 40 de minute.

Pentru sirop amestecam nessul cu coniacul si insiropam blatul copt cat inca mai este cald.

Glazura:

Topim la foc mic ciocolata cu unt si lapte. Omogenizam si lasam la racit.

Turnam glazura peste blatul complet racit si dam la frigider pana se intareste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata cu dragoste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina