Ciocolata de casa

de gaby_duceag in Prajituri, 19 Dec 2010 | 10953 vizualizari

 

Am tot testat eu retete (nu chiar pe toate:)) ) pana am ajuns sa mi-o "inventez " pe a mea.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr lapte praf
  • doua cani+ 2linguri zahar (de 250ml)
  • o cana apa
  • o lingurita zeama lamaie
  • esenta migdale (jumatate lingurita)-sau de rom
  • 40 gr cacao
  • 30 gr nuca taiata
  • 30 gr stafide
  • o lingura amidon
  • 50 unt
  • 50 gr margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie se pune la fiert, intr-un ceaun, la foc mediu.

Din momentul in care incepe sa fiiarba se lasa la foc mic, 14 minute dupa care se adauga amidonul, untul si margarina si se mai fierbe 2minute.

Se ia de pe foc si se adauga cacaua si laptele praf, cernute, esenta, nucile si stafidele si se omogenizeaza bine compozitia.

Ungem o tava cu unt, si turnam ciocolata calda.

Lasam sa se racoreasca bine si bagam la frigider.

Cand s-a intarit bine, portionam si papam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj