Ciocolata de casa

de Valclaudia in Dulciuri, 25 Iun 2013 | 4126 vizualizari

 

de nerefuzat....indiferent de varsta, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 300 gr lapte praf
  • 300 gr zahar
  • 125 ml apa
  • 150 gr unt
  • 2 linguri de cacao
  • 150 gr nuca prajita si taiata marunt
  • 100 gr ciocolata alba (taiata bucatele)
  • 50 gr ciocolata neagra (taiata bucatele)
  • 1 sticluta esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se fierbe apa si zaharul pana cand devine un sirop consistent, asemanator mierii. Adaugam praful de cacao, amestecam. Luam vasul de pe foc, adaugam untul si amestecam pana se topeste complet. Incorporam intreaga cantitate de lapte praf, esenta de rom si amestecam sa nu ramana cocoloase.

Asezam in forme bucatele de ciocolata (alba si neagra), umplem formele cu ciocolata de casa iar deasupra punem bucatele de nuca prajita.

Lasam la racit cca 2 ore si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa