Ciocolata de casa

de simsim82 in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 5252 vizualizari

 

De fiecare data cand mananc o bucata de ciocolata de casa, imi amintesc de copilarie...

 

INGREDIENTE

  • 500 g lapte praf
  • 250 g unt
  • 500 g zahar
  • 200 ml apa
  • 3-4 linguri cacao
  • 1 esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Se pun intr-o craticioara zaharul si apa, la foc mic. Din momentul in care incepe sa clocoteasca apa se mai lasa 10 minute. Apoi se adauga pachetul de unt si se amesteca bine, pana la omogenizare. Dupa ce s-a topit untul, se ia cratita de pe foc si se adauga laptele praf cernut, senta de rom si cacao. Se amesteca bine, pana nu mai sunt cocoloase de lapte praf.

Pasta obtinuta se pune intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Se lasa la rece cateva ore si se taie cu un cutit uns cu unt sau ulei, sa nu se lipeasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa in foi de napolitana