Ciocolata de casa

de ela in Dulciuri, 16 Dec 2014 | 6171 vizualizari

 

aveam o cutie de lapte praf pentru copii care trebuia folosita...ciocolata a iesit putin mai moale pentru ca laptele praf era foarte fin si nu a absorbit siropul decat foarte greu...gustul insa... a fost bun

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte praf
  • 350 gr yahar
  • 250 gr unt
  • 50 gr cacao
  • 200 ml apa
  • 1fiola esenta de rom si inca o lingurita
  • nuca
  • stafide
  • goji
  • caju
  • 1lingurita esenta cafea,optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Punem intr-o craticioara,la foc mic,apa cu yaharul si amestecam din cand in cand,pana se inroasa siropul,cam 15minute.Oprim focul si punem treptat bucati de unt,amestecand contiunuu pana se topeste untul.Punem esenta de rom dupa gust.

Cu vreo ora inainte,punem la inmuita stafidele in fiola de rom si goji in putina apa calda.Rupem caju,nuca sau ce vrem sa punem in ciocolata.

Amestecam laptele praf cu cacaoa,apoi turnam siropul si amestecam energic.Incorpram apoi stafidele si goji bine stoarse,nucile si omogeniyam.Punem esenta de cafea.Punem intr+o forma si dam la rece cateva ore.Taiem cu un cutit trecut prin apa rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu lapte condensat